Blog Single

T-bone odrezak

Kad ga pripremate i jedete u Toscani, reč je o ponosu toskanske kuhinje – odresku Fiorentina. I dok će ostatak sveta tom odresku u raznim varijantama dodavati i marinade i umake.

Priprema T-bone stejka

Sastojci:

  • T-Bone stejk
  • So
  • Biber
  • Maslac

Način pripreme

  1. Meso izvaditi iz frižidera sat vremena pre pripreme kako bi meso opustilo, a malo pred samo spremanje ga prosušiti kuhinjskim ubrusom, pa dobro usoliti i zabiberiti.

    Ringlu upaliti na najvišu temperaturu i staviti na nju tiganj sa komadićem maslaca da se zagreje. Na tako vreo tiganj spustiti stejk, a ako Vam je ringla veoma jaka smanjiti je malo (ja kod mene sa 9 stepena smanjim na 7 stepen). Ostaviti T-Bone stejk s jedne strane 4 minuta, pa okrenuti i ostaviti ga sa druge strane još 3 minuta da se peče.

  2. Skinuti sa vatre, staviti još jednu kockicu maslaca. Uvijte celo meso folijom, pa stavite u zagrejanu rernu na oko 5 minuta kako bi se dodatno skuvao iznutra. Ukoliko volite da meso bude življe, preskočite ovaj korak.

    Izvadite iz rerne i umotajte ga zajedno sa folijom u krpu i pustite da odstoji još 10-15min.

    Ovo je ukupna dužina pečenja T-Bone stejka , jer većina voli da bude srednje pečen, što je prema mišljenju mnogih i najukusniji način pripreme.

Za prilog možete dodati ono što inače najviše volite da jedete uz meso. Za mene je to ovog puta bio krompir sa malo belog luka, maslinovog ulja i palente, zapečen u rerni, a ako želite nešto malo specifičnije kao prilog, a da se jednostavno sprema, evo predloga za vas.

 Sastojci za prilog:

  • Krompir
  • So, biber, ruzmarin
  • Kisela pavlaka
  • Malo jogurta
  • Par čenova belog luka

Priprema priloga za T-bone stejk:

Oprati, osušiti i iseckati krompir po dužini. Staviti u pleh na papir za pečenje. Posoliti, pobiberiti i posuti ruzmarin. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, ali prvo proveriti pre vađenja iz rerne da li je krompir mekan. U posebnoj činiji pomešati pavlaku sa malo jogurta. Dodati sitno iseckan beli luk. Servirati topao krompir uz spreman preliv.

Mission
Zdrava Hrana
Alergeni

Luk

Priprema

Kuvanje Prženje

Poreklo jela

Lacio, Italija

SAVRŠENO ZA SVE PRILIKE

Recent News
Funds intended charity were therefore from diverted into a PayPal account the sole like to control of the trustee and commission’s report says.
News

Zimski uštipci

DOMAĆI UŠTIPCI, SUVI VRAT, KULEN, ZLATARSKI SIR, HRSKAVA SLANINA, AJVAR,
GAUDA

720 rsd


This will close in 10 seconds

Azzaro Pjat

MIX SUHOMESNATOG SA ZLATARSKIM SIROM ZA JEDNU ILI DVE OSOBE

870/1690 rsd


This will close in 10 seconds

Pileća Karađorđeva

PILEĆI FILE, FETA SIR, KIKIRIKI, PANČETA, BRAŠNO, JAJA, PREZLE, POMFRIT, RUKOLA

990 rsd


This will close in 10 seconds