Blog Single

PASTA KARBONARA

Špagete karbonara je italijansko jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u rimskoj kuhinji. Priprema se na jednostavan način, veoma je hranljivo i prilično jakog ukusa.

Prodatih pasti
0 k
zadovoljnih korisnika
0 k
PREPORUKA ZA DECU
0 +
KALORIJA NA 100 G
0 k
Pasta Karbonara

Pasta karbonara je mnogima omiljeno jelo, lako se pravi, ne treba puno sastojaka ali mnogi često greše. Imamo pravi recept i pripremu po koracima, ako sve pratite napravićete najbolju karbonaru u gradu. Krenimo…

Sastojci:

100 g pančete
50 g pekorino sira
50g parmezana
3 velika jaja
350 g špageta
2 krupnija čena belog luka, oguljena i neusitnjena
50 g neslanog maslaca
morska so i sveže mleveni crni biber

1. Stavite veliki lonac vode da prokuva.

2. Pančetu sitno naseckajte, nakon što odstranite koru. Sitno narendajte obe vrste sira i pomešajte ih.

3. Umutite 3 velika jaja u posudi srednje veličine i začinite s malo sveže samlevenog crnog bibera. Ostavite sve sa strane.

4. U kipuću vodu dodajte 1 kašičicu soli, dodajte 350 g špageta i kada voda ponovno proključa, kuvajte na laganoj vatri, poklopljeno, 10 minuta ili dok ne postanu al dente.

5. Oštricom noža zgnječite beli luk.

6. Dok se špagete pripremite nadev. Stavite neslani maslac u duboki tiganj ili vok i, čim se otopi, dodajte pančetu i beli luk.

7. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 5 minuta uz često mešanje dok pančeta ne postane zlatna i hrskava. Beli luk je sada dao svoj ukus, pa ga izvadite.

8. Smanjite vatru. Kada je testenina gotova, izvadite je iz vode hvataljkom i dodajte je u tiganj sa pančetom. Ne brinite ako malo vode dospe i u tiganj i nemojte još da prosipate vodu u kojoj ste kuvali.

9. Pomešajte veći deo sira s jajima, a malu šaku ostavite za kasnije posipanje.

10. Tiganj sa špagetama i slaninom maknite s vatre. Sada brzo ulijte jaja i sir. Pomoću hvataljke ili dugačke viljuške podignite špagete tako da se lako pomešaju sa smesom od jaja, koja se zgusne, ali se ne meša, tako da sve bude obloženo.

Mission
Zdrava Hrana
Alergeni

Jaja, luk

Priprema

Kuvanje Prženje

Poreklo jela

Lacio, Italija

SAVRŠENO ZA SVE PRILIKE

Recent News
Funds intended charity were therefore from diverted into a PayPal account the sole like to control of the trustee and commission’s report says.
News

Zimski uštipci

DOMAĆI UŠTIPCI, SUVI VRAT, KULEN, ZLATARSKI SIR, HRSKAVA SLANINA, AJVAR,
GAUDA

720 rsd


This will close in 10 seconds

Azzaro Pjat

MIX SUHOMESNATOG SA ZLATARSKIM SIROM ZA JEDNU ILI DVE OSOBE

870/1690 rsd


This will close in 10 seconds

Pileća Karađorđeva

PILEĆI FILE, FETA SIR, KIKIRIKI, PANČETA, BRAŠNO, JAJA, PREZLE, POMFRIT, RUKOLA

990 rsd


This will close in 10 seconds